اجرایی شدن پروژه لایروبی مسیرهای ورودی تالاب هامون
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: مراحل نقشه برداری پروژه لایروبی مسیرهای ورودی تالاب هامون در سیستان و بلوچستان در حال اجراست.
پور مردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: مسئله تالاب هامون یکی از اصلیترین دغدغههای محیط زیست کشور و استان است، تالاب هامون با وسعتی بالغ بر ۵۷۰۰ کیلومتر مربع است که وسعت ۳۸۰۰ کیلومتر مربع آن در خاک ایران است، و حوزه آبریز آن در خاک افغانستان قرار دارد و هرگونه تغییر در آن اعم از پرآبی یا خشکسالی کاملا متاثر از آن حوزه آبریز است، در دو دهه گذشته، ورودِ کم آب به تالاب هامون و خشکسالیهای پیاپی و طولانی وضعیت تالاب را بحرانی نموده و این مسئله پدیده گرد و غبار را تشدید کرده است .
وی ادامه داد:در همین راستا این اداره کل اقدام به اجرای طرحهای عمرانی من جمله اصلاح و ایجاد دایک برای نگهداشت بهتر آب در تالاب و همچنین لایروبی در مسیر رودخانههای منتهی به تالاب بمنظور تسریع ورود آب به تالاب هامون، پروژه نهالکاری در بستر تالاب هامون و طرح تثبیت شنهای روان با استفاده از روشهای نوین علمی کرده است.
وی افزود:به همین منظور کارشناسان پروژه لایروبی مسیرهای ورودی تالاب در مرحله نقشه برداری و تهیه نقشه به منظور شروع به کار لایروبی هستند.
پورمردان اشاره کرد: تالاب هامون فقط یک دریاچه یا تالاب نیست بلکه جایگاه معیشتی و اجتماعی در منطقه داشته و بسیاری از مشاغل در شمال استان از قبیل: کشاورزی، صیادی، دامداری، صنایع دستی، گردشگری و ... وابسته به آن است.
پورمردان بیان کرد: طرحهای عمرانی در پروژههای در حال اقدام در بستر تالاب هامون شامل: اصلاح و ایجاد دایک برای نگهداشت بهتر آب در تالاب و همچنین لایروبی در مسیر رودخانههای منتهی به تالاب بمنظور تسریع ورود آب به تالاب هامون، پروژه نهالکاری در بستر تالاب هامون و طرح تثبیت شنهای روان با استفاده از روشهای نوین علمی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: نیاز آبی کل تالاب هامون بمنظور احیاء، بالغ بر ۱۰ میلیارد مترمکعب آب میباشد و حدود یک سوم این مقدار آب میبایست بصورت سالانه وارد تالاب شود