امضای تفاهم نامه سه جانبه سازمان حفاظت محیط زیست،
جهاد دانشگاهی و ستاد احیای دریاچه ارومیه
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران از امضای تفاهم نامه سه جانبه در راستای اجراي برنامه عمل حفاظت، احياء، مديريت و بهرهبرداري مناسب از تالابهاي كشور با مشاركت ساير دستگاههاي اجرایي و جوامع محلي و همچنین اجرای طرح های آموزشی، پژوهشی و اشتغالزایی ذیل برنامه استغال فراگیر در راستای خودکفایی و استقلال اقتصادی در مناطق آسیب پذیر زیستمحیطی خبر داد.
مراسم امضای تفاهمنامه بین "سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی"، "سازمان حفاظت محیط زیست" و "دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه" مورخ 24 آذر ماه 97، با حضور مدیر دفتربرنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و معاون آموزشی جهاددانشگاهی و سرپرست سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان در معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار گردید.
طی این نشست ابوالفضل آبشت با اشاره به استقرار کشاورزی پایدار و معیشت های مکمل و جایگزین غیروابسته به آب در روستاهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه به عنوان یکی از دستاوردهای موفق طرح حفاظت از تالاب های ایران در راستای کاهش فشار بر منابع آب و خاک، بر لزوم مشارکت و همکاری کلیه ذینفعان و دست اندرکاران دولتی و غیردولتی به ویژه مشارکت جوامع محلی در امر حفاظت و احیای تالابهای کشور تاکید کرد.
در ادامه آقای دکتر بیجندی، معاون آموزشی جهاددانشگاهی و سرپرست سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان به ایجاد کارگروههای مرتبط در زمینه اجرای هر یک از بند های تفاهم نامه و همچنین استقرار سامانه ای تحت وب برای ارائه انتشارات و دستاوردهای اجرایی این تفاهم نامه در آینده نزدیک خبر داد.
دکتر تجریشی، مدیر دفتربرنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در ادامه این نشست ضمن اشاره به پتانسیل های بالای جهاد دانشگاهی در زمینه های آموزش و فرهنگ سازی، به موضوع به کارگیری تجربیات و دستاوردهای موفق اجرای معیشت های سازگار با منابع آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و توسعه این الگو به دیگر تالاب های کشور تاکید کرد.
در ادامه این نشست دکتر ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست چالش محیط زیست و مدیریت آب را از مباحث اصلی کشور عنوان کرد و آنرا نتیجه عملکرد بخشی و غیر علمی دستگاههای مجری دانست. ایشان یکپارچگی، مشارکت و اقدامات فرا بخشی توسط سازمان های مختلف را از عوامل موفقیت اجرای پروژه های توسعه ای دانست و در ادامه گفت: "هم اکنون طرح حفاظت از تالاب های ایران و ستاد احیا دریاچه ارومیه در تلاشند که بتوانند با بکارگیری برنامه ای مدون در راستای معرفی، حمایت و استقرار معیشت های سازگار با منابع آبی به حفاظت و احیا دریاچه ارومیه کمک کنند"
وی در ادامه ضمن اشاره به موضوع الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی به عنوان یکی از اهرم های اقتصادی و همچنین محرکی برای توسعه اقتصادی، به اهمیت سازماندهی اینگونه اقدامات به شکلی که کمترین فشار بر منابع آب و خاک را داشته باشند اشاره نمود. وی همچنین ادامه داد، برای احیای دریاچه ارومیه و تالابها و موضوع آب باید برنامهریزی بهگونهای باشد که خود مردم اجرا را بر عهده بگیرند، ما نیز باید از خانهها تا مزارع تکتک، دیدگاهها را عوض کنیم.