اولین گام در اصلاح رویه های موجود؛ رسیدن به درک مشترک میان تمام دست اندرکاران
نشست مرور برنامه مدیریت زیست بومی تالاب های بختگان، طشک و کمجان با حضور دست اندرکاران برنامه مدیریت جامع تالاب در چهار شهرستان بختگان، ارسنجان، خرامه و مرودشت روز چهارشنبه مورخ نهم شهریور ماه در محل دانشگاه پیام نور آباده طشک برگزار شد. یوسفعلی احمدی، هماهنگ کننده طرح حفاظت از تالاب های ایران هدف از برگزاری این نشست را مرور برنامه مدیریت جامع تالاب بختگان و بررسی نقش و مسئولیت دست اندرکاران در اجرای آن عنوان کرد.
حسن طباطبایی، مدیر اداره محیط زیست شهرستان بختگان ضمن خیر مقدم و قدردانی برای حضور شرکت کنندگان در شهرستان نوپای بختگان، اتفاقات رخ داده در حوضه و به ویژه خشک شدن تالاب را در درجه اول ناشی از مداخلات گسترده انسانی در حوضه و بویژه در بالادست دانسته و تاکید کرد که رسیدن به درک مشترک میان تمام دست اندارکاران در تمام سطوح اولین گام در اصلاح رویه های موجود است.
در ادامه مراد هدایت، فرماندار شهرستان بختگان، ضمن تبریک هفته دولت، خشکی تالاب را از عوارض دستکاری های انسان در طبیعت دانسته و در این راستا نقش توسعه کشاورزی بیش از توان منابع حوضه و برداشت بسیار زیاد از منابع آب سطحی و زیرزمینی در ایجاد بیلان منفی منابع آب زیرزمینی در منطقه را بسیار جدی ارزیابی کردند و در این رابطه خاطر نشان کردند که پر کردن چاه های غیر مجاز در دستور کار شهرستان ها قرار دارد.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به عملیات آبخیزداری غیر اصولی به عنوان یکی دیگر از مظاهر دستکاری طبیعت، نقش گوراب ها در تشدید سیلاب در نقاط شهری و روستایی و نرسیدن سیلاب به تالاب را منفی ارزیابی نمودند و همچنین افزودند: رسیدگی، پایش مستمر شرایط و ارزیابی مجدد تعداد زیاد گوراب ها را برای حفظ کارکرد و عملکرد آنها بسیار مهم بوده و فعالیت های مرتبط با طرح معیشت های سازگار با منابع تالابی و استقبال مردم محلی از آن را بسیار مثبت ارزیابی شده است.
فرماندار شهرستان بختگان با اشاره به اینکه استان فارس با توجه به شرایط موجود در هیچ طرحی نباید به عنوان قطب کشاورزی مطرح گردد بر ضرورت انجام اصولی برنامه ریزی های آمایش سرزمین بر اساس محور توسعه پایدار تاکید کردند.
در ادامه این برنامه موضوعات معرفی رویکردی زیست بومی و نقش و اهمیت آن در برون رفت تالاب ها از شرایط کنونی، نقش و اهمیت مشارکت فعال تمام دست اندرکاران توسط یوسفعلی احمدی، هماهنگ کننده طرح ارایه شد و سپس شرکت کنندگان به بحث و گفتگو و تبادل ایده پرداختند.