ایدههای نو برای گردشگری تالاب
چهارمین جشنواره ایدهها و محصولات نوآورانه طرح حفاظت از تالابهای ایران به کار خود پایان داد
چهارمین جشنواره ایدهها و محصولات نوآورانه، از سوم تا پنجم آبان ماه 1401 با موضوع تخصصی گردشگری تالابی برگزار و در روز پایانی و اختتامیه از ایدههای برتر تقدیر شد.
مراسم اختتامیه این جشنواره با حضور مدیر دفتر محیط ز یست و توسعه پایداری استانداری فارس، معاون محیطزیست طبیعی و تنوعزیستی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، نماینده اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نماینده صندوق خرد زنان روستایی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و مدیر ملی طرح حفاظـت از تالابهای ایران در شهر شیراز برگزار شد.
نبی الله مرادی، معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیطزیست استان فارس ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره با موضوع تخصصی گردشگری گفت: از بهترین جاذبههای گردشگری، جاذبههای طبیعی است و خوشبختانه در ایران پتانسیلهای بیشماری در حوزه گردشگری طبیعی داریم. لذاباید غفلت گذشته را در این بخش جبران کنیم.
وی افزود امیدواریم این حرکتها سرعت بیشتری بگیرد چرا که تنها راه نجات تالابها همین تغییر نگرشها بوده و ارتقا وضعیت معیشتی ساکنان این سرزمین از طریق معیشت پایدار و در نتیجه ارتقا حفاظت از زیستبومهای این سرزمین خواست همه ما است.
مهری اثناعشری، مدیرملی طرح حفاظت از تـالابهای ایران، ضمن اشاره به اینکه جشنواره ایدهها و محصولات نوآورانه در چهارمین سال متوالی برگزار میشود و محور اختصاصی امسال گردشگری تالابی میباشد افزود: محور گردشگری تالابی مانند تیغ دو لبه بوده و اگر ظرفیت برد را در نظر نگیریم و کار را به دست صاحبان اصلی نسپاریم در دراز مدت گردشگری میتواند اثراتی منفی بر تالابها داشته باشد و ما را از مسیر اصلی حفاظت از تالابها خارج کند. در واقع گردشگری تالابی باید به طور همزمان بهبود معیشت، شرایط رفاهی جامعه محلی و حفاظت از تالابها را تامین کند.
مدیر ملی طرح حفاظت از تـالابهای ایران ادامه داد: از مجموع 22 ایده دریافت شده، پس از داوری توسط افراد خبره در حوزه های حفاظت و بهرهبرداری خردمندانه، گردشگری پایدار، توسعه کسب و کار و خلاقیت و نوآوری، هشت ایده به مرحله نهایی رسیدند که طی روزهای گذشته با همکاری سه آموزشگر، ظرفیتسازی و آموزشهای تخصصی در این حوزه را دیدند. و از بین آنها سه ایده به عنوان ایده منتخب و برتر توسط تیم داوری انتخاب شدند که به شرح ذیل معرفی شدند:
- توسعه گردشگری کشاورزی در حاشیه تالاب کانیبرازان از استان آذربایجان غربی (واحد جمشیدون، عایشه شهابپور، آسو سلیمان پور و عبدالله امینی)
- توسعه گردشگری در حوضه تالابهای ارژن و پریشان بر محور سوارکاری و اسب از استان فارس (محمدجواد سیاح پور، ویدا عسگری، رضا دادوند، اشکان باقری و فاطمه رهنورد )
- سامانه جامع درنا از استان اصفهان (شیما شاهینفر و نیلوفر مرادی)
وی در پایان خاطر نشان کرد: امید داریم با حضور نماینده اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس و نماینده صندوق کارآفرینی امید بتوانیم از ایدههای برگزیده حداقل به صورت پایلوت حمایت کنیم و در صورت کسب نتایج مثبت، برنامهریزی برای توسعه این ایدهها داشته باشیم.