بازدید سفیر ژاپن و نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد
از دستاوردهای پروژه احیای دریاچه ارومیه
سفیر ژاپن و نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد روز دوشنبه و سه شنبه مورخ 6 و 7 تیرماه سالجاری، از دستاوردهای پروژه مشترک احیای دریاچه ارومیه و مراکز فروش دیجیتال محصولات روستایی تحت عنوان «سبز و دیجیتال» در استان آذربایجان غربی بازدید نمودند.
طی این رویداد از مرکز توزیع دیجی کالا شهرستان ارومیه، مینی هاب دیجیتال روستای زینالو و مزرعه یکی از کشاورزان مشارکت کننده در پروژه استقرار کشاورزی پایدار در روستای نازلو بازدید به عمل آمد. این مراکز به منظور فراهم ساختن ارتباط مستقیم تولیدکنندگان محلی با بازار در سراسر کشور شکل گرفته اند.
کلودیو پروویداس، نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد ضمن قدردانی از دستاوردهای طرح حفاظت از تالابهای ایران، به توسعه و مقیاسپذیری نوآوری «سبز و دیجیتال» به منظور شکل گیری ارتباط بین تولیدات کشاورزان و زنان روستایی دوستدار احیای دریاچه ارومیه و بازار اشاره نمود.
آیکاوا، سفیر ژاپن با تاکید بر نقش زنان و دغدغههای کشاورزان در خصوص بازار فروش محصولات تولید شده، ایجاد شبکه های خرید و فروش محلی را به عنوان ایده ای نوآورانه در سطح محلی اقدام قابل توجهی دانسته و چنین بیان نمود: «ایدههای برخواسته از جامعه محلی نیز پاسخهای مناسبتری برای پیوند حفاظت از محیطزیست و بازار است».
اثناعشری، مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران ضمن تشریح فعالیتهای طرح در استقرار کشاورزی پایدار و تغییرات ایجاد شده در شیوه های آبیاری مزارع تحت پوشش، پیدا کردن راه های ارتباط مستقیم با بازار و عرضه مستقیم تولیدات محلی در بازار را با استفاده از فناوری های دیجیتال اقدام موثری برای پایداری دستاوردها عنوان کرد.
شهند، مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به طرح «سبز و دیجیتال» که با هدف حمایت از توزیع مستقیم و بی واسطه محصولات کسب و کارهای سبز پیرامون دریاچه ارومیه است، گفت: چنین طرح هایی، اهمیت بسیاری در حمایت و رونق بخشی به طرح معیشت های جایگزین دارند و زمان آن رسیده که جوامع بومی و محلی از روش های نوین فروش برای محصولات خود استفاده کنند و این روش ها نسبت به روش های سنتی، همخوانی بیشتری با مقوله حفاظت از محیط زیست دارند.