برگزاری همایش آموزشی استقرار سیستم های پایش آنلاین اکوسیستم های تالابی کشور
ابوالفضل آبشت، مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران از اختصاص یکی از زنگ های آموزش سازمان حفاظت محیط زیست به برگزاری همایش آموزشی استقرار سیستم های پایش آنلاین اکوسیستم های تالابی کشور توسط طرح حفاظت از تالاب های ایران خبر داد.
وی همچنین ادامه داد: این همایش توسط طرح حفاظت از تالاب های ایران با همکاری دفاتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، با هدف تبادل دانش و به اشتراک گذاری دستاوردها و تجارب به دست آمده طی فرایند استقرار سیستم های پایش آنلاین و آفلاین برای برخی از تالاب های کشور از جمله تالاب چغاخور، تالاب کانی برازان، سولدوز و نوروزلو برنامه ریزی شده است.
آبشت افزود: با هدف کمک و پشتیبانی از اجرای برنامههای مدیریت جامع تالابها و اجرایی شده پروتکل پایش برنامههای مذکور، طرح حفاظت از تالابهای ایران با مشارکت دیگر دستاندرکاران طراحی و نصب ایستگاههای پایش آنلاین تالابهای منتخب را به انجام رسانده است.
این همایش با حضور جمعی از کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست، نمایندگانی از سازمان هان مرتبط و دانشجویان مورخ 23 مهر ماه 97 در سالن همایش های بین المللی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار گردید.
دکتر قربانعلی دزواره عضو هیات علمی دانشگاه زنجان و استادیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیر و مهندس بابک شرکتی رئیس هیات مدیره شرکت بدر آذرین بنا به ترتیب به معرفی شیوه نامه پایش اکوسیستمی تالاب¬های ایران و همچنین معرفی ابزارهای به کار گرفته شده و شاخص های مدنظر برای اندازه گیری و پایش لحظه ای تالاب های کشور پرداختند.
دکتر دزواره در خصوص لزوم انجام پایش لحظه ای تالاب ها گفت: " در فرآیند مدیریت و حفاظت از تالاب به ویژه ارزیابی پیکره آبی تالاب ها که بطور مستقیم بر اکوسیستم آن نیز اثرگذار است، اندازه گیری مشخصات کمی و کیفی پیوسته پیکره آبی با درنظر داشتن سطح پایش از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. جهت تدوین استراتژی های مدیریتی و همچنین ارزیابی کارآمدی این استراتژی ها در حفظ و حفاظت از پیکره آبی تالاب¬ها، بکارگیری سیستمهای پایش لحظه¬ای از آن جهت اهمیت بیشتر می¬یابد که این امکان را برای دست اندرکاران فراهم می¬سازد تا به رفتارنگاری و ارزیابی مشخصه های تالاب در زمان¬ها و فصول مختلف بپردازند و نهایتاً با توجه به جمع بندی بلند مدت داده¬های حاصل، راهکارهای حفاظتی پایدار و کارآمد را ارائه نمایند، به بررسی اندرکنش پارامترهای طبیعی و عوامل انسانی پرداخته و عارضه¬یابی دقیق انجام دهند. "
لازم به ذکر است سیستم های پایش لحظه ای تالاب های کشور تا کنون به همت طرح حفاظت از تالاب های ایران، سازمان حفاظت محیط زیست و ادارات کل استان های آذربایجان غربی و چهارمحال بختیاری 4 تالاب کانی برازان، سولدوز ، نوروزلو و چغاخور مجهز به این سیستم شده اند. به دنبال نصب سیستم های مذکور وب سایتی جهت دسترسی به این اطلاعات به آدرس ذیل تهیه و در اختیار محققان، دانشجویان و دستگاههای مرتبط قرار گرفته است.
آدرس وب سایت: woms.doe.ir