به اشتراگگذاری تجارب 17 ساله
نشست به اشتراک گذاری دستاوردهای طرح طرح حفاظت از تالابهای ایران برگزار شد
نشست به اشتراک گذاری دستاوردهای طرح حفاظت از تالابهای ایران روز سهشنبه مورخ 23 خرداد ماه با مشارکت ذینفعان کلیدی از جمله نمایندگان برنامه توسعه ملل متحد، دفاتر تخصصی سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نیرو، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، وزارت كشور، سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور خارجه، وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي با هدف به اشتراگگذاری تجارب 17 ساله طرح در چهار محور؛ اثرات تغییر اقلیم بر خدمات اکوسیستم تالاب، استقرار کشاورزی پایدار، معیشتهای پشتیبان تالاب و اطلاعرسانی و آگاهیافزایی در محل سالن سرو سازمان حفاظت محیطزیست برگزار شد.
مهری اثناعشری، مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران ضمن خوشآمدگویی به مدعوین نشست به معرفی طرح و تلاشهای صورت گرفته در راستای ایجاد تعادل میان حفاظت، معشیت و کشاورزی پرداخت و گفت: طرح حفاظت از تالابهای ایران به دنبال ایجاد تغییرات نوآورانه در حوزه حفاظت از تالابها با تمرکز بر تمام ذینفعان به خصوص جامعه محلی میباشد.
وی همچنین به کمک به جوامع و منتفع شدن ایشان از پروژه به عنوان وجه مشترک پروژه های توسعه ای اشاره کرد و دخیل کردن دست اندرکاران در برنامه ریزی و اجرا را از عوامل موفقیت این پروژه ها دانست.
در ادامه نشست آرزو اشرفیزاده، مدیرکل دفتر حفاظت و احیا تالابها ضمن تشکر و قدردانی از زحمات طرح طی سالها فعالیت، گفت: به رغم همه تلاشهای صورت گرفته درون و بیرون سازمان، شرایط تالابی ایران نیز مانند شرایط سایر کشورهای دنیا در وضعیت خوبی قرار ندارد و بنابراین ضروری ست دستگاههای مختلف با جدیت بیشتری مسئولیتهای قانونی تعریف شده خود را در قبال تالابها پیگیری نمایند.
سپس محمدرضا خسروی، تحلیلگر برنامه توسعه ملل متحد، ضمن اشاره به پیشرفت فنآوری های دیجیتال، علم و پژوهشهای نوین گفت: میبایست از فرصتهای جدید در حوزه دیجیتال در راستای حفاظت و احیا تالابها بهره برد و از خرد و تصمیم جمعی برای نجات تالابها از وضعیت کنونی استفاده کرد.
همچنین، در فرایند انتقال تجربه در محور اثرات تغییر اقلیم بر خدمات اکوسیستم تالاب مدل استخراج شده برای ارتقا مدیریت زیست بومی تالاب ها در رویا رویی در تغییر اقلیم تشریح گردید. در بخش انتقال تجربه مربوط به کشاورزی پایدار، معیشتهای پشتیبان تالاب با کمک نمایندگان جامعه محلی اقدامات انجام شده و خروجی های به دست آمده تشریح گردید. نکته قابل توجه این است که دستاورهای پروژههای کشاورزی پایدار و معیشتهای سازگار با منابع تالابی مورد استقبال مدعوین قرار گرفت و لزوم پشتیبانی از بسط و توسعه آن به آنها اعلام گردید.
گفتنی ست، در خلال نشست، گفتگوی جمعی شکل گرفت و هر شرکت کننده دیدگاه خود را در خصوص طرح مطرح کرد.
در پایان، مدیر ملی طرح به عنوان حسن ختام نشست خاطر نشان کرد: میبایست فضای همکاری بین بخشی شکل گیرد و ذینفعان مختلف پیامرسان ضرورت نقش پذیری بخش های مختلف و تقویت تعاملات بین بخشی برای حفاظت از منابع تالابی باشند.