دستاوردهای پروژههای اجرایی طرح حفاظت از تالابهای ایران
راهی برای همکاریهای جدید و گسترش اقدامات آتی
بیست و هشتمین نشست کمیته راهبری طرح حفاظت از تالاب های ایران روز چهارشنبه دوم شهریور ماه با حضور نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد، مدیرکل دفتر حفاظت و احیا تالاب ها، مدیران کل حفاظت محیط زیست استان های آذربایجان شرقی، غربی، فارس و خوزستان، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور، وزارت نیرو، وزارت امور خارجه، وزارت جهاد کشاورزی و دفاتر مرتبط سازمان حفاظت محیط زیست به صورت آنلاین برگزار شد.
مجتبی ذوالجودی، معاون محیطزیست دریایی و تالابها و مجری ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران ضمن تشکر از حمایتهای برنامه توسعه ملل متحد، به تشریح مولفهها و ارکان های طرح، همچنین اهداف پروژه «بسط و توسعه مدیریت محیطزیست و معیشتهای پایدار در دریاچه ارومیه و تالابهای بختگان و شادگان» پرداخت و بر اهمیت مشارکت همهجانبه برای بهرهمندی از دستاوردهای پروژه تاکید کردند.
کلودیو پروویداس، نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد، ضمن قدردانی برای حضور مشارکتکنندگان در بیست و هشتمین کمیته راهبری طرح حفاظت از تالابهای ایران، اقدامات انجام شده توسط طرح را موفق قلمداد کردند و اشاره داشتند که UNDP صرفاً یک نهاد جذب سرمایه برای اقدامات توسعه نیست و با توجه به اینکه ایران از نخستین کشورهایی بود که در شکلگیری سازمان ملل هم نقش داشته است یک نهاد شبکهساز برای توسعه همکاریهای بین المللی در این کشور بوده و لازم است از دستاوردهای پروژههای اجرایی طرح حفاظت از تالابهای ایران برای همکاریهای جدید و همچنین گسترش دادن اقدامات نو استفاده شود.
پرویداس افزود: انتظار میرود با تصویب برجام فرصتهای همکاری بینالمللی در ایران افزایش پیدا کند و پروژههای جدید در راستای افزایش راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی، بهبود کشاورزی و کاهش سموم مورد استقبال قرار گیرد.
در ادامه مهری اثناعشری، مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران به ارایه اقدامات و دستاوردهای طرح حفاظت از تالابهای ایران در حوزههای مدیریت زیستبومی، استقرار کشاورزی پایدار، تنوعبخشی به معیشتهای سازگار با منابع تالابی، سیپا، اقدامات نوآورانه مانند DSS، رایزنی برای توسعه همکاری با ستاد احیای دریاچه ارومیه و فائو و همچنین پایدارسازی اقدامات پرداختند.
مدیر ملی طرح تاکید بر شناسایی حوزههای جدید همکاری برای ادامه فعالیتها و بهرهمندی از دستاوردهای حاصل شده داشتند و تبدیل نقشه راه پایدارسازی به برنامه عملیاتی را به عنوان اقدامات آتی طرح اعلام نمودند.
در ادامه اعضای کمیته راهبری طرح شامل نمایندگان دستگاههای حاضر در جلسه از جمله ادارت کل حفاظت محیطزیست استانهای آذربایجان شرقی، فارس و خوزستان، نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی استانهای آذربایجان غربی، خوزستان و فارس، نمایندگان وزارت امور خارجه و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نماینده سمنهای محیطزیستی به ارایه دیدگاه ها و دستاوردهای طرح پرداختند است.
شایان ذکر است کمیته راهبری طرح، بالاترین مرجع تصمیم گیری و برنامه ریزی های کلان طرح حفاظت از تالاب های ایران بوده که دوبار در سال با حضور نمایندگان دستگاه های عضو در این کمیته تشکیل جلسه میدهد.